Ons verhaal

Wil jij met ons samenwerken? Of ben je nieuwsgierig geworden naar onze initiatieven? Stuur dan zeker een berichtje!

Blij(f) in het onderwijs is opgericht door drie enthousiaste en succesvolle docenten.

Waarom dit initiatief?

Wij maken ons zorgen over de kwaliteit van het onderwijs en met name het welzijn van ons goud, de leraren van Nederland.
Wij hebben de handen ineen geslagen om een programma te ontwikkelen voor de startende docent. Tijdens deze ontwikkeling merkten wij al snel dat er geen startende docent dezelfde behoefte zal hebben. Daarom maken wij gebruik van onze individuele kwaliteiten en laten de startende docent kiezen uit onze menukaart. Hier is onder andere te kiezen voor verdieping in didactiek, pedagogiek, maar ook kan de groep kiezen voor individuele coaching.

Wat wij belangrijk vinden

Wetenschappelijk onderbouwd programma

“Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen” – Loesje


Steeds minder startende docenten hebben nog de energie om een nieuwe generatie op weg te helpen. Steeds meer ambitieuze, bevlogen docenten stappen op. Opgebrand. Gebroken.

En dit brengt ons tot de cruciale vraag: wat gebeurt hier?

Een docent moet er zijn voor de studenten. Hen inspireren en begeleiden. Natuurlijk, elke docent wil dat zijn studenten slagen. Maar elke docent weet ook: opleiden doe je niet alleen voor werk, opleiden doe je voor het leven. Het onderwijs is de plek waar studenten fouten mogen maken. Waar ze door vallen en opstaan van die fouten mogen leren. En het is aan de docent om daarbij het juiste vangnet te bieden.

Maar wat als dit (nog) niet lukt en de docent ondergesneeuwd wordt door alle randzaken? Wat als er geen ruimte is om docenten die net gestart zijn hierin te begeleiden. Geen ruimte om hen te coachen, inspireren en daardoor hopelijk te motiveren?

‘80% van de startende docenten valt uit’

Het resultaat is pijnlijk. Bevlogen ambitieuze startende docenten die massaal uitvallen. Wat een gemis. Wat een teleurstelling. En zo onnodig!

Daarom staan wij op, docenten met een hart voor deze startende docenten. En onze boodschap naar hen toe is: we zien jullie. We horen jullie. We herkennen wat jullie meemaken. We willen er zijn voor jullie in deze moeilijke maar ook cruciale fase.  

Hopelijk kunnen we jou met onze ervaring inspireren om dit mooie beroep met liefde te blijven uitoefenen. We willen je behouden voor het onderwijs. Met ons verhaal: voor jou.  ‘Van gelukkige docenten leer je de mooiste dingen’, daar geloven wij heilig in.

Jij doet er toe.

Blij(f) in het onderwijs: een ode aan jou!